[:CA]Suposicions, intuïcions, suspicàcies, prejudicis, banalitats, superficialitats, enganys, vanitats, pensaments únics i absoluts, tot plegat una gran ombra que impedeix veure on és la veritat.

Tots els mitjans, siguin els diaris, les ràdios, les televisions, les xarxes socials, les tertúlies, les entrevistes, les opinions, les declaracions, no semblen ben bé transparents ni sincers. Els interessos deformen sovint el nostre pensament.

verdegueroctubreAlgú ha dit que els prejudicis que podem tenir cada un de nosaltres, condicionen les nostres opinions, és a dir, procurem, potser inconscientment, escombrar cap a casa.

És trist doncs, que davant d’un món que necessita trobar solucions i camins per a fer-lo més humà, no hi hagi l’objectivitat necessària per a construir sobre la realitat, sobre la veritat.

La manca d’esperit lliure i de profunditat, fa que anem formant la nostra consciència en funció de l’exterior, sense fer veritables reflexions. I quan contemplem el món que ens envolta, se’ns fa molt difícil veure on és la veritat.

Per què no es troben solucions als greus problemes que tenim avui a la societat? La fam, la pobresa, l’atur, el deteriorament del medi ambient, l’economia, la política, les guerres, els drets humans trepitjats, etc.

Hem d’arribar a la conclusió que no som prou valents i defugim sovint el profunditzar dins nostre, creant el nostre pensament i no acabem de ser conseqüents amb la nostra consciència.
Estem lluny de la veritat.

 

Miquel Verdaguer[:]