Els Premis Josep M. Piñol 2019 han comptat amb la participació d’Espigoladors, que va ser premi a la innovació 2015.

Espigoladors és una empresa social constituïda com a fundació que va néixer l’any 2014 amb l’objectiu de construir un model alineat amb els principis d’economia circular amb un triple impacte: social, econòmic i ambiental.

Aquesta fundació lluita contra el malbaratament alimentari alhora que empodera persones en risc d’exclusió social. Actua sobre tres problemes i reptes socials: el malbaratament d’aliments, la manca d’accés a una alimentació adequada, saludable i nutritiva, i la falta d’oportunitats per a persones en situació de vulnerabilitat.

Amb els productes alimentaris que recuperen fan melmelades, cremes i patés amb la marca “im-perfect”. És la primera marca de l’Estat espanyol que comercialitza productes de qualitat a partir d’excedents alimentaris.

La Mireia Barba, presidenta d’Espigoladors, explica que “a l’inici va ser un somni -i també una inconsciència- que hem pogut fer realitat. El Premi Piñol ens va donar un bon impuls i força ànims per a continuar i ja som vint-i-set persones contractades i una important xarxa de voluntaris”.