[:CA]Myriam Huebra de Torredembarra fa sis anys que està a l’atur, i té experiència en la fabricació de masses artesanes, i juntament amb 3 sòcies més volen obrir la cooperativa El Raconet Artesà de la Torre. És una pastisseria dedicada a l’elaboració i venda de productes artesanals amb barra de degustació. Disposen d’un local que fa cantonada de 120 m2, equipat. Amb aquest projecte es creen 3 llocs de treball.

La idea és introduir productes artesans d’origen aragonès, combinant-los amb la venda de pa, productes clàssics, i begudes. També volen oferir productes d’elaboració pròpia amb certificació ecològica.

Demana una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur  per tenir els permisos necessaris, adquirir la maquinària i  pagar la fiança del local. ASCA els concedeix un préstec sense interessos de 13.000 € a retornar en 60 pagaments.

Aquí podem veure una entrevista que els van fer a Formació i Treball a l’agost de 2017 i una altre en CoopCamp el 19/09/2017.

Després d’uns mesos de funcionament, el 26/01/2018 fem una visita de seguiment al projecte, que es dedica a la venda i degustació de productes artesanals de brioxeria, pa, empanades, coca de pa i recapte, pasta de full, entrepans, cafeteria, refrescos, xocolata… La majoria dels productes són artesanals i estan fets per la Marta en la pròpia rere-botiga.

L’establiment, la imatge, els productes, la presentació, la qualitat, l’atenció als clients, els preus, el control de les despeses, estan ben gestionats, però tot i així, no s’arriba a la facturació prevista i no poden cobrir les despeses. S’estan plantejant fer una reorientació del negoci.

Força amb el projecte![:es]Myriam Huebra de Torredembarra hace seis años que está al paro, y tiene experiencia en la fabricación de masas artesanas, y junto con 3 socias más quieren abrir la cooperativa El Raconet Artesà de la Torre. Es una pastelería dedicada a la elaboración y venta de productos artesanales con barra de degustación. Disponen de un local que hace esquina de 120 m2, equipado. Con este proyecto se crean 3 puestos de trabajo.

La idea es introducir productos artesanos de origen aragonés, combinándolos con la venta de pan, productos clásicos, y bebidas. También quieren ofrecer productos de elaboración propia con certificación ecológica.

Pide una ayuda a Acció Solidària Contra l’Atur  para tener los permisos necesarios, adquirir la maquinaria y pagar la fianza del local. ASCA les concede un préstamo sin intereses de 13.000 € a devolver en 60 pagos.

Aquí podemos ver una entrevista que les hicieron en Formació i Treball en agosto de 2017 y otra en CoopCamp el 19/09/2017.

Después de unos meses de funcionamiento, el 26/01/2018 hacemos una visita al proyecto, que se dedica a la venta y degustación de productos artesanales de brioxeria, pan, empanadas, coca de pan, pasta de hojaldre, bocadillos, cafetería, refrescos, chocolate… La mayoría de los productos son artesanales y están hechos por la Marta en la trastienda.

El establecimiento, la imagen, los productos, la presentación, la calidad, la atención a los clientes, los precios,el control de los gastos, están muy gestionados, pero aún así, no se llega a la facturación prevista y no pueden cubrir los gastos. Se están planteando hacer una reorientación del negocio.

¡Fuerza con el proyecto![:]