Les finances ètiques van néixer per intentar trencar la incoherència entre el nostre sistema de valors i l’ús que es fa dels diners per part de les entitats financeres. Amb els anys ha anat incorporant criteris positius, per fer compatible la consecució d’objectius socials, ètics i ambientals amb la rendibilitat econòmica i financera.

El passat 27 d’octubre es va presentar el llibre Finances ètiques i solidàries: valors, límits i reptes a la VII edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya #FESC2018. Aquest llibre pretén contribuir a l’anàlisi dels límits i els reptes que comporta la construcció d’un sistema de finances ètiques i solidàries, amb tots els actors: des de les cooperatives de serveis financers, els grups d’estalvi comunitari, les entitats bancàries o les entitats del sector assegurador.

Les entitats que han construït col·lectivament aquest llibre, amb el suport de les periodistes Nereida Carrillo Pérez i Irene Peiró Compains i la XES són: ACAF, Arç Cooperativa, Acció Solidària Contra l’Atur, Coop57, Finançament Ètic i Solidari (FETS),  Fiare Banca Etica i Oikocredit.

Per tant si voleu conèixer com estan les finances ètiques i solidàries i saber cap a on anem, us recomanem la lectura del llibre. El podeu adquirir el llibre per només 10€, o bé a la vostra llibreria de confiança, o bé directament a l’editorial Pol·len.