[:CA]El 20/04/2016 el president d’Acció Solidària Contra l’Atur, el Sr. Oriol Romances, va assistir II Congrés sobre l’Ocupació de les Persones Aturades de Més de 45 Anys a l’Hospitalet de Llobregat organitzat per ASSAT. El lema d’enguany és “L’Experiència és un valor. No t’ho perdis!”.

Les taxes d’atur continuen sent molt altes a Catalunya i a més el 40% de les persones aturades tenen més de 45 anys. En molts casos aquestes persones es troben en risc d’exclusió social, ja que acostumen a ser atur de llarga durada, i reclamen l’atenció dels poders polítics. Calen mesures que generin ocupació real – ja que actualment l’ocupació  que es genera és molt precària-, que l’economia es recuperi i millori la despesa de les famílies. L’atur de llarga durada és un gran obstacle per a la recuperació econòmica.

CgfTC0CWcAAH5OMA les 15:00 h. el Sr. Oriol Romances va participar a la taula rodona: recursos cap a l’ocupació, juntament amb la Sra. Joana Sanz de Barcelona Activa, la Sra. Desiré García Roig de Feina amb Cor, la Sra. Mar Canalías de Creu Roja i el Sr. Pere González Sastre de Gornal Activa. La taula va ser moderada per Juan José Adell Montagut, membre de la Junta d’ASSAT. Des d’ASCA hem presentat les xifres de l’activitat de 2015, així com el programa de préstecs sense interès per emprenedors amb dificultats per accedir als bancs habituals.

El congrés té com a principal objectiu compartir un espai d’experiències per impulsar noves idees cap a l’ocupació del col·lectiu.

2016_04_20_Assat50[:es]El 04/20/2016 el presidente de Acció Solidària Contra l’Atur, el Sr. Oriol Romances, asistióII Congrés sobre l’Ocupació de les Persones Aturades de Més de 45 Anys en Hospitalet de Llobregat organizado por ASSAT. El lema de este año es “La Experiencia es un valor. No te lo pierdas! “.

Las tasas de desempleo siguen siendo muy altas en Cataluña y además el 40% de las personas desempleadas tienen más de 45 años. En muchos casos estas personas se encuentran en riesgo de exclusión social, ya que suelen ser paro de larga duración, y reclaman la atención de los poderes políticos. Son necesarias medidas que generen empleo real – ya que actualmente el empleo que se genera es muy precaria-, que la economía se recupere y mejore el gasto de las familias. El paro de larga duración es un gran obstáculo para la recuperación económica.

CgfTC0CWcAAH5OMA las 15:00 h. D. Oriol Romances participó en la mesa redonda: recursos hacia el empleo, junto con la Sra. Joana Sanz de Barcelona Activa, la Sra. Desiré García Roig de Feina amb Cor, la Sra. Mar Canalias de Cruz Roja y el Sr. Pedro González Sastre de Gornal Activa. La mesa fue moderada por Juan José Adell Montagut, miembro de la Junta de ASSAT. Desde ASCA hemos presentado las cifras de la actividad de 2015, así como el programa de préstamos sin interés para emprendedores con dificultades para acceder a los bancos habituales.

El congreso tiene como principal objetivo compartir un espacio de experiencias para impulsar nuevas ideas hacia el empleo del colectivo.

2016_04_20_Assat50[:]