A Barcelona hi ha Cos: Cooperativa de Salut Integrativa   representada per la seva presidenta Laura Roda, és una Cooperativa de salut sense ànim de lucre que ofereix recursos de salut des d’un model inclusiu de diferents visions de la salut, practicant una medicina integrativa, des d’una organització mutualista, i promovent l’apoderament de la persona pel que fa a la salut. Es va fundar l’any 2011 (vam ajudar-los amb un préstec sense interessos) i, des de llavors, ha doblat el nombre de visites realitzades i ha triplicat la facturació.

Actualment hi treballen 26 persones, de les quals 11 són sòcies de treball i la resta són treballadors col·laboradors en règim d’autònoms. Tenen unes 300 famílies associades i uns 650 socis usuaris.

Inicialment estaven ubicats al carrer Mozart 3 de Barcelona, però el creixement experimentat ha fet que s’hagin de traslladar a un local més gran i estan acabant les obres per instal·lar-se. Per fer aquest pas, necessiten assessorament  i recursos i per això han acudit a Acció Solidària Contra l’Atur per sol·licitar finançament, ja que han d’adquirir l’equipament necessari per equipar una sala d’odontologia: butaca dental i estris diversos, ja que amb aquest nou servei, es complementarà l’oferta del centre.

Com fem amb tots els emprenedors que atenem, hem revisat el pla d’empresa que ha realitzat i li hem assignat un tutor que l’ha assessorat i orientat.

Amb tot, una vegada  presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir-los un préstec sense interessos de  20.000 € a retornar en 48 mesos per poder posar en marxa aquest nou servei.

Així que ja sabeu, si voleu gaudir d’una medicina integrativa, us podeu apropar a:

COS: Cooperativa de Salut Integrativa
C/ Indústria, 93
Barcelona