El passat 24 de  juliol de 2018 van assistir Oriol Romances, president d’Acció Solidària Contra l’Atur, i Jordi Ollé, voluntari d’ASCA i membre de la taula de projectes, al Palau de Pedralbes a l’acte organitzat pel Centre de Reempresa de Catalunya per celebrar l’èxit dels resultats de la seva gestió en el foment de les empreses i la iniciativa empresarial, en la salvaguarda del teixit empresarial del país i en la lluita contra l’atur.

En set anys d’activitat, Reempresa ha intermediat processos de transmissió empresarial donant continuïtat a 1.770 empreses a Catalunya, generant una inversió induïda de més de 80 milions d’euros i, el que encara és més important, salvaguardant més de 5.100 llocs de treball.

“Els resultats de Reempresa són el fruit d’un èxit col·lectiu, de cooperació publicoprivada i amb un entramat de tècnics, professionals, organitzacions i institucions que han entès que aquest era un bon instrument per mantenir i dinamitzar l’activitat empresarial dels territoris”, ha afirmat Antoni Abad, president de Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya.

Des d’Acció Solidària Contra l’Atur, amb el conveni que tenim signat amb Reempresa, hem ajudat al finançament d’alguns d’aquests projectes, que es poden consultar a la nostra pàgina web, entre els més recents, destaquem La Sastrería ( Barcelona), La Línea (Barcelona), Mercería Datot (Barcelona), Sándalo (Barcelona), Dietética Maria Rosa (Ripollet), Ferretería Olivé (Santa Perpètua de Mogoda)

L’acte ha estat presidit pel vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonés qui ha destacat que “Catalunya és un país de petites i mitjanes empreses i l’existència d’un servei com el de Reempresa és molt important per mantenir la cohesió d’aquest teixit empresarial i la continuïtat dels negocis. Molts emprenedors i empresaris no sabien on anar quan buscaven un relleu per al seu negoci i el servei de Reempresa va omplir aquest buit”.

La consellera d’Empresa i Coneixement, M. Àngels Chacón ha destacat que “iniciatives com  aquesta ens fan grans com a país; cada any a Europa es perden centenars de milers de llocs de treball per problemes amb el traspàs d’empreses i, amb projectes com el de Reempresa, donem resposta a un problema i allarguem la vida de les petites i mitjanes empreses que funcionen, és la combinació perfecta per a un manteniment sostenible de la nostra societat, treballant des de la continuïtat de l’èxit empresarial, i el que és més important, preservant llocs de treball, generant inversió i consolidant el creixement de Catalunya sense necessitat de crear de nou”.

A l’acte han pres especial rellevància els testimonis vivencials dels cedents i els reemprenedors de diferents empreses: Sidemsa (Rubí), Cafès i xocolates Eulàlia (Molins de Rei), Pedro Esports (el Prat de Llobregat), Winfor (Barcelona) i Conex Center (Terrassa).

Albert Colomer, president d’Autoocupació i del Centre de Reempresa de Catalunya,  ha reiterat l’impacte positiu que la Reempresa ha exercit en el foment i la iniciativa empresarial al nostre país i la importància de consolidar les empreses i ajudar-les a guanyar en dimensió i enfortir-les.