Nini Johanna Serna de Tarragona ha decidit emprendre i obrir el Centre d’Estètica Sakura Palace. Ella mateixa ens ho explica.

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo vaig arribar a Espanya fa 20 anys, i l’inici trobes treballs molt precaris. Com vaig arribar molt jove, a més de treballar, vaig estudiar el grau mitjà i superior d’estètica. Sempre he treballat per altres i de vegades amb condicions molt precàries.
Va decidir emprendre perquè em vaig quedar sense feina da un any perquè tancar el local. Ara rebo una Ajuda familiar per a aturats de 430 € a l’mes. Paral·lelament, tenia en ment establir-me pel meu compte, i portava dos anys adquirint materials per poder fer-ho, però sempre que haci números no em sortien, i no m’atrevia.

Quins passos vas seguir per fer-ho realitat?
Primer em vaig dirigir a la INEM i des d’allà em van indicar que anés a Autoocupació Tarragona y Reempresa  de Tarragona i ells m’han assessorat molt i m’han ajudat a fer el projecte i el pla d’empresa. Un cop arribat el punt del finançament em van dirigir a la vostra fundació.
Al març vaig trobar un local bastant cèntric, que s’havia de renovar, i vaig decidir llogar-i iniciar el projecte.
El Centre d’Estètica Sakura Palace és un centre d’estètica complet, on s’ofereixen serveis com manicura, pedicura, massatges, tractaments reductors, neteges facials, etc.

Què és el més difícil d’emprendre?
Tot costa i és difícil. Jo ho he fet tot sola, no he tingut ni un gestor. El que més m’ha costat és fer-ho sola i sobretot afrontar la part econòmica. S’ha de tenir en preveure que qualsevol document, tràmit, etc. s’ha de pagar, i són despeses que no comptes al principi.

Què recomanaries a futures persones emprenedores?
La meva recomanació és que s’han de moure molt. Has d’estar darrere de tot, i preocupar-te per tot. S’han de fer molt bé els números. Jo crec que és molt important gestionar un amb el seu propi negoci.

Jo en un futur me veig almenys amb dos locals.L’ajuda d’ASCA m’ha permès dormir, ja que m’ha ajudat molt, m’ha donat tranquil·litat per començar.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 7.000 € a tornar en 36 mesos per comprar material, mobiliari , productes i eines. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si vols anar a un centre d’estètica, pots anar a:

Centre d’Estètica  SAKURA  PALACE.
Avda. Estanislau Figueras 43
TARRAGONA – 43002