Entrevista a la Glòria i l’Anun de la llibreria La Inexplicable

[:CA]A la Glòria i a l’Anun els apassiona llegir. I aquesta afició les va portar ara fa uns anys ha crear un “repte literari” que, de mica en mica, va anar creixent fins al punt que molta gent els proposava obrir una llibreria per acollir les trobades. I allò que en un primer moment els va semblar una bogeria es va fer realitat.

La Inexplicable és la nova llibreria del barri de Sants de Barcelona. Un projecte cooperatiu impulsat per dues emprenedores que ha comptat amb el suport d’Acció Solidària Contra l’Atur a través d’orientació empresarial i un préstec sense interessos de 20.000 € a tornar en cinc anys que s’emmarca dins del conveni que tenim amb la Fundació Seira d’ajuda a les cooperatives.

Glòria, Anun, què ha estat el més difícil per crear La Inexplicable? 
Donar el pas! I també trobar el local. El nostre pla d’empresa tenia sentit si la llibreria s’obria a Sants. Però trobar un lloc a un preu assequible ha estat gairebé missió impossible. L’especulació ens ho ha posat molt difícil.

I el finançament? 
Una de nosaltres va capitalitzar l’atur i també teníem diners estalviats. Però, naturalment, no era prou. Condicionar-ho tot i comprar els llibres suposava una enorme inversió. El suport d’ ha estat clau.

Com vau conèixer Acció Solidària Contra l’Atur?
Vam acollir-nos al programa d’Aracoop per a la creació i creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa i allà vam comptar amb l’assessoria de la consultora Tàndem Social que ens va recomanar contactar amb vosaltres perquè ens orientéssiu i ens ajudéssiu.

Alguna recomanació per a persones que estan en situació d’emprenedoria?
És clau tenir un molt bon pla d’empresa  i no ser ingènues pensant que el que tu necessites ho necessita tothom. També és vital conèixer molt bé el sector i l’entorn. Així que ja sabeu, si voleu gaudir de la lectura, podeu anar al Carrer Galileu, 78 de Barcelona[:es]A Gloria y Anun les apasiona leer. Y esta afición las llevó hace unos años ha crear un “reto literario” que, poco a poco, fue creciendo hasta el punto de que mucha gente les proponía abrir una librería para acoger los encuentros. Y lo que en un primer momento les pareció una locura se hizo realidad.

La Inexplicable es la nueva librería del barrio de Sants de Barcelona. Un proyecto cooperativo impulsado por dos emprendedoras que ha contado con el apoyo de Acció Solidària Contra l’Atur a través de orientación empresarial y un préstamo sin intereses de 20.000 € a devolver en cinco años que se enmarca dentro del convenio que tenemos con la Fundación Seira de ayuda a las cooperativas

Glòria, Anun, ¿que ha sido el más difícil para crear La Inexplicable?
¡Dar el paso! ¡Y también encontrar el local. Nuestro plan de empresa tenía sentido si la librería se abría en Sants. Pero encontrar un lugar a un precio asequible ha sido casi misión imposible. La especulación nos lo ha puesto muy difícil.

¿Y la financiación?
Una de nosotros capitalizó el paro y también teníamos dinero ahorrado. Pero, naturalmente, no era suficiente. Condicionar todo y comprar los libros suponía una enorme inversión. El soporte de ha sido clave.

¿Cómo conocistéis Acció Solidària Contra l’Atur?
Nos acogimos al programa de ARACOOP para la creación y crecimiento de empresas de la economía social y cooperativa y allí contamos con la asesoría de la consultora Tándem Social que nos recomendó contactar con vosotros para que nos orientaséis y nos ayudaráis.

¿Alguna recomendación para personas que están en situación de emprendimiento?
Es clave tener un muy buen plan de empresa y no ser ingenuas pensando que lo que tú necesitas lo necesita todo el mundo. También es vital conocer muy bien el sector y el entorno. Así que ya sabéis, si desea disfrutar de la lectura, podéis ir a la Calle Galileo, 78 de Barcelona[:]