Entrevista a la Glòria i l’Anun de la llibreria La Inexplicable

A la Glòria i a l’Anun els apassiona llegir. I aquesta afició les va portar ara fa uns anys ha crear un “repte literari” que, de mica en mica, va anar creixent fins al punt que molta gent els proposava obrir una llibreria per acollir les trobades. I allò que en un primer moment els va semblar una bogeria es va fer realitat.

La Inexplicable és la nova llibreria del barri de Sants de Barcelona. Un projecte cooperatiu impulsat per dues emprenedores que ha comptat amb el suport d’Acció Solidària Contra l’Atur a través d’orientació empresarial i un préstec sense interessos de 20.000 € a tornar en cinc anys que s’emmarca dins del conveni que tenim amb la Fundació Seira d’ajuda a les cooperatives.

Glòria, Anun, què ha estat el més difícil per crear La Inexplicable? 
Donar el pas! I també trobar el local. El nostre pla d’empresa tenia sentit si la llibreria s’obria a Sants. Però trobar un lloc a un preu assequible ha estat gairebé missió impossible. L’especulació ens ho ha posat molt difícil.

I el finançament? 
Una de nosaltres va capitalitzar l’atur i també teníem diners estalviats. Però, naturalment, no era prou. Condicionar-ho tot i comprar els llibres suposava una enorme inversió. El suport d’ ha estat clau.

Com vau conèixer Acció Solidària Contra l’Atur?
Vam acollir-nos al programa d’Aracoop per a la creació i creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa i allà vam comptar amb l’assessoria de la consultora Tàndem Social que ens va recomanar contactar amb vosaltres perquè ens orientéssiu i ens ajudéssiu.

Alguna recomanació per a persones que estan en situació d’emprenedoria?
És clau tenir un molt bon pla d’empresa  i no ser ingènues pensant que el que tu necessites ho necessita tothom. També és vital conèixer molt bé el sector i l’entorn. Així que ja sabeu, si voleu gaudir de la lectura, podeu anar al Carrer Galileu, 78 de Barcelona

 

 

 

Fons de solidaritat

Si tú també vols fer realitat projectes d’emprenedoria com aquest …