El diumenge 24 de maig de 2015 es va publicar a El Punt Avui l’article Els altres àngels inversors, en el que s’explica qui som, què fem i s’exposen dos dels projectes reals que hem ajudat a fer-se realitat: Trinitrikot d’Alcover i Cerveses Cornèlia de Cornellà de LLobregat.

ElPunt avui

Oriol Romanes explica amb orgull com un assistent a unes jornades sobre finançament per a societats sobre l’economia social i cooperativa en les quals participava Acció Solidària Contra l’Atur, l’entitat que presideix, es va acostar al seu estand i els va dir “vosaltres sí que sou àngels”, en referència a la cada cop més coneguda figura dels àngels inversors -business angels, en anglès. A ASCA també ho són, perquè es dediquen a donar préstecs a projectes. La particularitat és que són crèdits sense interessos i que només s’atorguen a projectes que tenen com a objectiu generar ocupació. Així, aquesta fundació privada concedeix préstecs sense interessos per a la creació i la consolidació de projectes com ara les empreses i microempreses d’autoocupació, les empreses d’inserció sociolaboral, els centres especials i els tallers ocupacionals, i les cooperatives, funcacions o associacions. Segons Romances, els beneficiaris són col·lectius que no poden accedir a préstecs bancaris. El president de la fundació deixa clar que és indispensable que es presenti un pla d’empresa, comptable i financer que demostri que el projecte és viable. No es demanen avals, però sí una persona, buscat pel mateix beneficiari, que actuï com a garant. Aquesta figura no és imprescindible, però sí recomanable, segons Romances. La majoria de les sol·licituds arriben a través del web d’ASCA, però també n’hi ha que ho fan derivades de consells comarcals, Creu Roja, Seira -fundació que dóna suport financer a les cooperatives- i altres entitats del sector. Els projectes són avaluats per una taula d’assessors -14 persones voluntàries-, que nomena un tutor -hi ha persones especialitzades en diferents sectors-, que acompanya els impulsors de les iniciatives durant un període d’un mes per acabar de definir el projecte. Després torna a la taula d’assessors, que determina si se li concedeix el crèdit. “Hi ha una necessitat visceral de guanyar-se la vida”, afirma Romances per justificar l’increment de la demanda de crèdits. Tot i això, el 2014 s’ha reduït lleugerament la quantitat concedida per la reducció de les subvencions públiques. A més d’aquests préstecs, ASCA també dóna ajuts a processos d’inserció laboral i ajuts puntuals per cobrir necessitats vitals. –> Podeu veure tot l’article a aquí.

El domingo 24 de mayo de 2015 se publicó en El Punt Avui el artículo Els altres àngels inversors, en el que se explica quiénes somos, qué hacemos y se exponen dos de los proyectos reales que hemos ayudado a hacerse realidad: Trinitrikot de Alcover y Cervezas Cornelia de Cornellà de LLobregat
ElPunt avui

Oriol Romances explica amb orgull com un assistent a unes jornades sobre finançament per a societats sobre l’economia social i cooperativa en les quals participava Acció Solidària Contra l’Atur, l’entitat que presideix, es va acostar al seu estand i els va dir “vosaltres sí que sou àngels”, en referència a la cada cop més coneguda figura dels àngels inversors -business angels, en anglès. A ASCA també ho són, perquè es dediquen a donar préstecs a projectes. La particularitat és que són crèdits sense interessos i que només s’atorguen a projectes que tenen com a objectiu generar ocupació. Així, aquesta fundació privada concedeix préstecs sense interessos per a la creació i la consolidació de projectes com ara les empreses i microempreses d’autoocupació, les empreses d’inserció sociolaboral, els centres especials i els tallers ocupacionals, i les cooperatives, funcacions o associacions. Segons Romances, els beneficiaris són col·lectius que no poden accedir a préstecs bancaris. El president de la fundació deixa clar que és indispensable que es presenti un pla d’empresa, comptable i financer que demostri que el projecte és viable. No es demanen avals, però sí una persona, buscat pel mateix beneficiari, que actuï com a garant. Aquesta figura no és imprescindible, però sí recomanable, segons Romances. La majoria de les sol·licituds arriben a través del web d’ASCA, però també n’hi ha que ho fan derivades de consells comarcals, Creu Roja, Seira -fundació que dóna suport financer a les cooperatives- i altres entitats del sector. Els projectes són avaluats per una taula d’assessors -14 persones voluntàries-, que nomena un tutor -hi ha persones especialitzades en diferents sectors-, que acompanya els impulsors de les iniciatives durant un període d’un mes per acabar de definir el projecte. Després torna a la taula d’assessors, que determina si se li concedeix el crèdit. “Hi ha una necessitat visceral de guanyar-se la vida”, afirma Romances per justificar l’increment de la demanda de crèdits. Tot i això, el 2014 s’ha reduït lleugerament la quantitat concedida per la reducció de les subvencions públiques. A més d’aquests préstecs, ASCA també dóna ajuts a processos d’inserció laboral i ajuts puntuals per cobrir necessitats vitals. –> Podeu veure tot l’article a aquí.