Josep Sucarrats tenia el projecte Pegasus: cavall alat. Van fer una versió simplificada i van treballar amb aquest projecte durant tres anys representant-lo en el Castell medieval de Tordera. A part feien altres produccions teatrals. Ara ens explica com han viscut la pandèmia de la COVID-19 i com esperen reiniciar la seva activitat.

Com funcionava la companyia de teatre Sàndal Produccions?
L’empresa anava molt bé, va néixer el març de 2017, hi ha anat creixent tant en produccions / projectes com en facturació, així com en contractació de personal. Al principi teníem una persona contractada, i l’any passat vam tenir més de 141 persones contractades de forma puntual, tal com passa en el sector.

Com us ha afectat la pandèmia de la COVID-19?
Hem cessat totalment l’activitat, des del 13 de març hem facturat zero euros. L’any passat durant tot l’any vam facturar més de 100.000 €. Hem perdut més del 90% de la feina que teníem contractada. La primera facturació que tenim prevista fer és de 300 € per un petit espectacle que tenim contractat a finals de juny.
Per no aturar-nos, des del dia primer dia de confinament ens hem reinventat: hem creat un nou espectacle, adaptat al nou context: Animalia.
L’hem construït amb una inversió mínima de recursos durant aquests mesos, és la nostra aportació per seguir lluitant fort i treballant en el sector: és un petit espectacle que encaixa totalment amb les noves normatives actuals d’actuacions al carrer. Tot el projecte parla de biodiversitat, i es basa en com la fauna ha recuperat el seu espai durant aquest confinament. L’acabem d’estrenar, i de presentar als programadors i ens estem movent per trobar feina a curt termini, en el sector escolar, el d’espectacles de carrer o bé petites activitats molt controlades.

Què us ha representat l’ajuda #aixequempersianes d’ASCA?
Nosaltres teníem l’empresa al dia, i per nosaltres l’ajuda extraordinària de 2.000 € que hem rebut d’Acció Solidària Contra l’Atur és per aguantar a nivell de tresoreria durant aquests mesos la petita estructura fixa que tenim (autònoms i lloguer) Per viure ens caldrà disposar dels estalvis que tenim a nivell personal.

Si voleu contractar algun espectacle, us podeu posar en contacte amb:

SÀNDAL PRODUCCIONS
+34 698 823 257 (Aina)
+34 696 414 530 (Josep)