Quan la Raquel Fuentes i en Javier Vidal van tenir el seu fill, van començar a interessar-se per la pedagogia Montessori, aplicant-la en el seu dia a dia a casa seva. I en el moment de cercar escola van conèixer Montessori Village, un sistema  educatiu amb un gran reconeixement, avalat per sis franquícies prèvies i tres aules matinals tipus “corner”. La Raquel, ens explica el projecte:

Perquè vas decidir emprendre?
Volia fer un canvi de feina, per tenir una millor conciliació familiar, a la vegada també volia tenir una millor estabilitat econòmica. Sempre vaig tenir molt clar que volia emprendre i vaig veure que era el moment de fer-ho i obrir una franquícia de l’Escola Montessori Village a Alella. Ambdós tenim experiència, formació i aptituds per gestionar aquest projecte, i ens vam posar a treballar-hi activament.  El coneixement, especialitzat en Montessori l’hem posat en mans de professionals especialistes en el tema: educadors infantils, psicòlegs i pedagogs experts, que a més m’han estat formant abans de l’inici de l’activitat.

Com vas conèixer Acció Solidària Contra l’Atur?
Per fer el pla d’empresa, els tràmits i rebre assessorament, vam anar a l’IMPO (Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació) de Badalona, i allà ens van parlar de la vostra Fundació. Per iniciar el projecte ens calien 183.000€, una part els teníem de recursos propis (capitalització de l’atur i indemnització de la feina), però el que volíem era tramitar la resta de finançament mitjançant economia social i solidària, per això tenim un crèdit i treballem amb Triodós Bank, i finalment vam contactar amb vosaltres per aconseguir la part econòmica que ens faltava.

Què t’ha aportat Acció Solidària Contra l’Atur?
A part del finançament, i un cop em van revisar el pla d’empresa i assignat els tutors d’ASCA, aquests ens van assessorar, orientar i acompanyar en l’estudi del projecte. Vam trobar errades en el pla d’empresa, així com aspectes a millorar. Vaig haver de treballar molt, però ara agraeixo molt, el suport i els coneixements que em van proporcionar, i que m’han ajudat a fer realitat el projecte. Un cop es va presentar a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur es va donar el vistiplau a la viabilitat del projecte amb la concessió d’un préstec sense interessos de  15.000 € a retornar en 3 anys.

Què ha estat el més difícil d’arrancar el projecte?
Hi ha hagut molta feina, però potser el més complicat, com vam partir d’una llar d’infants que ja funcionava ha estat fer comprendre a algunes de les famílies d’anys anteriors, el nostre mètode pedagògic.

Què ha estat el millor d’arrancar el projecte?
Veure la felicitat dels infants cada dia a l’escola i la seva evolució, de veure com funciona el sistema que apliquem.

Quin consell donaries ara a un emprenedor?
Que s’ha de ser molt valent, però que val la pena, es pateix molt, el primer any serà dur. No s’ha de mirar endarrere, cal sortir de la zona de confort i atrevir-se.

Des d’Acció Solidària Contra l’Atur ens ha agradat el projecte, ja que aplica un model pedagògic, les persones que limpulsen estan molt implicades, segueixen amb un negoci que està en funcionament  i crea quatre llocs de feina, amb previsió de crear-ne més en funció de la matrícula. Actualment, hi ha sis professores, a part d’ella com a gerent, per tant set llocs de feina, amb perspectiva d’ampliar el nombre en funció de l’augment de les matrícules.

Així que ja sabeu, si teniu infants en edat escolar, els podeu portar a:

Montessori Village Maresme: escola bilingüe (català-anglès)
Per a infants d’1 a 6 anys
C / Verdaguer 6
Alella