Michela Tocco y Alessio Balia de Barcelona han decidit emprendre: Archimissa Gastrobar. Ells mateixos ens ho expliquen:
Com vau començar amb aquest projecte?
Hem treballat més de 20 anys en l’hostaleria, i finalment decidim posar un negoci propi. El motiu va ser que en els últims anys he treballat com a directora d’hostaleria, i decidim que tenia els coneixements necessaris i l’experiència suficient en el sector per a establir-nos per compte propi. El Gastrobar és estil bistró, menjars i begudes de bona qualitat a preus assequibles.
Com vau conèixer Acció Solidària Contra l’Atur?
Quan decidim emprendre, capitalitzem l’atur, vam anar a Barcelona Activa i a Reempresa. Com el nostre pressupost era molt limitat, vam estar 6 mesos buscant un local que ens anés bé en Reempresa. Una vegada ho localitzem, a Barcelona Activa ens van ajudar a fer un pla d’empresa. En totes dues institucions, ens van recomanar que en el moment de buscar finançament ens poséssim en contacte amb la vostra fundació.
En què us hem ajudat des d’ASCA?
Ens heu ajudat pel fet de poder parlar amb persones que tenen experiència en projectes d’emprenedoria, t’enriqueix i t’aporten altres punts de vista sobre el mateix
Què ha estat el més difícil d’emprendre?
Per a nosaltres el més difícil ha estat el primer moment, l’inici, confirmar que el que estem fent, ho estem fent correctament.
Què recomenaríeu a futures persones emprenedores?
Els recomanaríem fer una molt bona avaluació prèvia, i sobretot a nivell d’organització, tenir molta informació de gestió, ja que és on es va els diners.
Com veieu el negoci d’aquí a 5 anys?
Esperem estar en ple funcionament, i molt satisfets del projecte.
Fer realitat el Gastrobar ens ha suposat fer realitat un projecte que feia anys que volíem. Hem treballat molt, moltes hores, i a poc a poc es van veient els resultats.
Amb tot, una vegada presentat el cas en la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 13.710,33 € a retornar en 36 mesos per a adquirir maquinària i altres utensilis. Amb aquest projecte es creen 2 llocs de treball.
Si voleu anar a menjar o veure alguna cosa, podeu anar:
Archimissa Gastrobar
C/ Vallhonrat, 19
08004 – Barcelona