Lluís Colom va incorporar-se com a comptable voluntari d’Acció Solidària Contra l’Atur fa més de 20 anys. Ara acaba de celebrar el seu norantè aniversari i segueix col·laborant en l’àrea de comptabilitat de la fundació.

Lluís, per què va animar-se a ser voluntari en una fundació com aquesta?
Vaig entrar-hi per diversos motius, però destacaria el fet que em vaig trobar jubilat amb bona salut, energia i ganes de ser útil en una societat on hi ha molts problemes per resoldre i molta gent que pateix i necessita ajuda. Impulsat també per les meves conviccions cristianes, a Acció Solidària Contra l’Atur vaig creure que encaixava molt bé per la meva preparació acadèmica i professional. Havia estat professor mercantil.

Què li aporta ser voluntari?
En primer lloc, satisfer la meva necessitat de trobar-me útil i solidari participant en la resolució de problemes i necessitats. Després, l’amistat amb tot l’equip de col·laboradors i treballadors d’ASCA m’ha permès sentir-me orgullós de pertànyer a una comunitat on les donacions econòmiques de persones generoses es destinen totalment als objectius de la fundació: reduir l’atur amb treball digne.

Què li diria a algú que estigués pensant a fer-se voluntari? L’animaria?
I tant! Li explicaria tot el que hem fet i fem i que es tracta d’una fundació seriosa i molt preparada professionalment per a la tasca que té encomanada.També li faria veure que l’atur és lluny d’acabar i que la pobresa, per raons de treball indigne, augmenta significativament. Cal contribuir a posar-hi remei.

Com li agradaria que evolucionés ASCA?
Crec que estem ben enfocats i que, en tot cas, la nostra evolució hauria d’anar en paral·lel a les circumstàncies econòmiques i socials. Tanmateix, hauríem de vigilar per no deixar-nos absorbir per la tecnologia i l’organització en el nostre treball, per no perdre de vista l’objectiu més important: l’atenció a les persones que pateixen i tenen problemes a causa de la precarietat laboral.