[:CA]1reflexioA Catalunya, el mes de novembre ha estat dolent per a l’ocupació. S’han perdut 4.512 llocs de treball. Això és una molt mala noticia. Però, és només  una disminució “puntual” del mes de novembre?, és perquè hi ha menys turistes i han disminuït els serveis? comptabilitzem la sortida de molts treballadors a l’estranger buscant noves oportunitats? I, els immigrants que retornen a casa seva veient que aquí ja no tenen possibilitats? i finalment, el desànim de molts aturats que ja no s’apunten a les oficines de col·locació. Amb totes aquestes variables les xifres de l’atur encara creixerien més.

Creiem que  les mesures que es prenen no són les correctes, a més hi ha un problema estructural endèmic que ara amb la crisi pren connotacions alarmants i de tragèdia. Que fan els nostres governants? Veiem que les reformes laborals no milloren la situació de l’atur ja que aquest creix. Com a ciutadans hem de ser valents i denunciar-ho, és la nostra obligació, el nostre compromís. I des del nostre petit espai que és Acció Solidaria contra l’Atur així ho fem.

Però nosaltres creiem en un futur millor. La crisi ha servit per a la reflexió. Segur que hem de canviar moltes coses, mai més serà com abans? però era el millor? o potser ara, podem anar cap un món més just?

Aquests dies a ASCA hem donat uns préstecs extraordinaris sense interès, a quatre empreses diverses: una fonda a Seva, un espai cultural a Cambrils, un tapisser de cotxes, i una empresa dedicada a la recuperació de carbó vegetal a Les Gavarres.  Aquestes persones estaven a l’atur, però no es van quedar amb les mans plegades, amb una idea clara, empenta i constància esperen acomplir els seus objectius. Aquesta és una de les solucions. Amb aquest model hi ha esperança i ASCA, és un instrument per aconseguir-ho.[:]