La taqueta fuig

Emprendre amb una tintoreria

Ferran Cabrera d’ Esparraguera ha decidit emprendre i ha obert La taqueta fuig S.L., ell mateixa ens ho explica:

Com vas començar aquest projecte?
Em va portar a emprendre la situació que hi havia a casa. Els meus pares tenien un negoci similar, que degut a la pandèmia es troba en una ERTE, ja que treballaven com a bugaderia industrial per a hotels i restaurants de Barcelona d’una cadena, i d’un dia per l’altre van haver de tancar per l’estat d’alarma de la pandèmia.
Jo tenia experiència en el negoci, ja que sempre ho he viscut, i per tant vaig decidir emprendre en aquest àmbit que coneixia, però dedicant-me al públic en general, al petit client, i no a bugaderia industrial.

Què és La taqueta fuig?
És una tintoreria, i donem els serveis que es poden donar en aquest negoci, com rentar amb aigua, en sec, planxat, neteges de peces de pell, neteja de catifes, de sofàs i tapisseries a domicili, fem arranjaments bàsics de roba, etc.
Jo portaré tot el relacionat amb l’atenció al públic i el meu pare farà pròpiament la feina. També he contactat amb una servei de missatgeria per poder fer recollides i entregues a domicili, i he creat un codi QR i una app. La meva mare segueix treballant en una petita tintoreria d’Abrera.

Quins passos has seguit per poder obrir el negoci?
Em vaig posar en contacte amb la Cambra de Comerç, després amb la CECOT, en ambdós llocs m’han ajudat moltíssim. M’han assessorat amb el pla d’empresa i en tots els passos. Des d’allà em van remetre a vosaltres per obtenir finançament. No he intentat anar a la banca tradicional.
M’he adonat que tot el que es publicita i que coneixes no t’ajuda en res, i després hi ha entitats com la vostra, sense ànim de lucre, que són desconegudes i que t’ajuden i confien en tu. És impagable. Això no es troba enlloc, et quedes molt sorprès. Hauríeu de tenir molta més col·laboració. La tutora, la Montse, em va ajudar moltíssim, en tot moment.

Què és els més complicat d’emprendre?
El més difícil són els dubtes que tens, soc molt jove, i conec el sector, però sempre sorgeixen qüestions i incerteses. Al llarg de portar a terme el projecte sempre he trobat solucions als problemes que han anat sorgint. Jo recomanaria a persones que volen emprendre que si tenen un projecte i veuen que els pot resoldre la vida laboral, que el facin, que ho intentin.

Signatura del projecte

Signatura del projecte

Com veus el teu negocio en 2-3 anys?
Jo crec que molt bé, ja que hem començat ara i anem fent bé, hi ha moviment. Espero estar molt ben situats.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 10.000 € a tornar en 36 mesos per adequar el local: llicència, projecte tècnic, instal.lacions, i adquirir una planxa industrial. A més deixar el local preparat per la instal.lació d´una rentadora i una assecadora. Amb aquest projecte es crea 2 llocs de treball.

La taqueta fuig
CENTRE COMERCIAL ESCLAT – IGUALADA – LOCAL núm. 5
C/ Mestre Muntaner cantonada C/ Lleida
Igualada 08700

Skills

Posted on

08/04/2021