[:CA]En memòria de José Mª Piñol, membre fundacional d’Acció Solidària Contra l’Atur, anualment des de 1997 es convoquen els Premis Piñol per reconèixer la Innovació i la Trajectòria de les entitats que treballen amb persones i col·lectius en situació d’exclusió social. Aquest any, el mes de juny de 2016, es va convocar la 19a Edició dels Premis per al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol amb la concessió de dos premis de 10.000 € cada un. Un d’ells reconeix el projecte més innovador i l’altre premia la millor trajectòria a favor de l’ocupació.Premis Piñol 2016

Es va convidar a totes les entitats i empreses d’inserció laboral, així com totes les persones que treballen en la lluita contra l’exclusió social i laboral, a participar en aquests premis. El termini de presentació per als Premis Piñol 2016 va finalitzar el 30 de setembre de 2016.

El jurat dels premis Piñol 2016 ha estat format per:

  • Oriol Romances – president d’Acció Solidària Contra l’Atur. Actuarà de president del Jurat
  • Pilar Mercadé – experta en Treball social. Vocal del Patronat de la fundació
  • Inma Noguera – diplomada en Treball social. Membre del Patronat de la fundació
  • Maravillas Rojo – experta en ocupació. Exsecretària general d’ocupació
  • Albert Recio – professor de la Facultat de Ciències Econòmiques (UAB)
  • Pere Rigau – en representació del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya
  • Alfred Vernis – director executiu de la Unitat de Programes Universitaris ESADE-URL
  • Miquel Vila-Despujol – enginyer industrial. Vocal del Patronat de la fundació
  • Miquel Verdaguer – secretari del Patronat d’ASCA. Actuarà com a secretari del Jurat

Aquest any s’han presentat 37 projectes i la decisió del Jurat es va fer pública durant l’acte de lliurament dels Premis per al Foment de l’Ocupació Josep M. Piñol 2016 obert a tothom i va tenir lloc el 30 de novembre a les 19: 00 al Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108) de Barcelona.

Premis Piñol 2016Els premis van ser lliurats pel Sr. Àngel Font, director de Persones i Estratègia de la Fundació Bancària “la Caixa”, i pel Sr. Oriol Romances, president de la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur. Durant l’acte el Sr. Joan Majó, enginyer industrial i exministre, va pronunciar la conferència: Contra la desigualtat: regular el mercat o resdistribuir la renda?

marcozouvek-photos-30El premi a la innovació 2016 ha estat concedit a la cooperativa Central Parc: projecte Verdures solidàries i sostenibles “made in” Sant Boi. L’objectiu del projecte és facilitar la inserció social i laboral a través de la formació i ocupació de persones en situació de vulnerabilitat a la cooperativa. Es dediquen a la recuperació de parcel·les abandonades o en desús del Parc Agrari del Baix Llobregat i la posada en valor mitjançant la producció i comercialització de verdures i hortalisses ecològiques. Central Parc aborda principalment 2 problemàtiques del municipi: l’augment de persones en situació de vulnerabilitat, en risc o situació d’exclusió social i l’abandonament de terrenys agrícoles i converteix aquestes problemàtiques en oportunitats per generar riquesa, posant en valor els terrenys abandonats, recuperant-los per produir i comercialitzar verdures i hortalisses ecològiques, i generant alhora ocupació per a persones en situació de vulnerabilitat del nostre municipi. Els beneficis generats per la cooperativa es reinverten en el mateix projecte.

Premis Piñol 2016El premi a la millor trajectòria 2016 ha estat per a la Fundació Adsis. Aquest any aquesta Fundació celebra els 50 anys d’acció social en el territori espanyol i 33 anys de treball contra l’exclusió i en favor de la integració laboral a Barcelona. La Fundació Adsis treballa de forma integral a través de programes que van des de la prevenció fins a la reinserció. Estan presents en totes les etapes de la vida, però especialment en aquelles en què les persones necessiten suport sociolaboral, i específicament entre els 16 i 30 anys. Una de les claus per mantenir un treball social durant 33 anys ha estat la renovació dels programes per adaptar-los a les noves realitats i necessitats dels barris i beneficiaris, així com treballar de la mà amb altres organitzacions. La lluita de l’entitat està orientada a fer de la solidaritat un valor viu en tota l’organització i crear xarxa amb les famílies, els veïns, els centres educatius, altres entitats socials i les empreses, amb el convenciment que només amb la implicació de tota la societat es podrà canviar el futur de les persones més vulnerables.

Podeu veure totes les fotografies de l’acte a aquí.

 [:es]En memoria de José Mª Piñol, miembro fundacional de Acció Solidària Contra l’Atur, anualmente desde 1997 se convocan los Premios Piñol para reconocer la Innovación y la Trayectoria de las entidades que trabajan con personas y colectivos en situación de exclusión social. Este año, el mes de junio de 2016, se convocó la 19ª Edición de los Premios para el Fomento de la Ocupación Josep M. Piñol con la concesión de dos premios de 10.000 €cada uno. Uno de ellos reconoce el proyecto más innovador y el otro premia la mejor trayectoria.

Premis Piñol 2016Se invitó a todas las entidades y empresas de inserción laboral, así como todas las personas que trabajan en la lucha contra la exclusión social y laboral, a participar en estos premios. El plazo de presentación para los Premios Piñol 2016 finalizó el 30 de septiembre de 2016.

El jurado de los premios Piñol 2016 ha estado formado por:

  • Oriol Romances – president d’Acció Solidària Contra l’Atur. Actuarà de president del Jurat
  • Pilar Mercadé – experta en treball social. Vocal del Patronat de la fundació
  • Inma Noguera – diplomada en treball social. Membre del Patronat de la fundació
  • Maravillas Rojo – experta en ocupació. Exsecretària general d’ocupació
  • Albert Recio – professor de la Facultat de Ciències Econòmiques (UAB)
  • Pere Rigau – en representació del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya
  • Alfred Vernis – director executiu de la Unitat de Programes Universitaris ESADE-URL
  • Miquel Vila-Despujol – enginyer industrial. Vocal del Patronat de la fundació
  • Miquel Verdaguer – secretari del Patronat d’ASCA. Actuarà com a secretari del Jurat

Este año se han presentado 37 proyectos y la decisión del Jurado se hizo pública durante el acto de entrega de los Premios para el Fomento de la Ocupación Josep M. Piñol  2016 abierto a todo el mundo y tuvo lugar el 30 de noviembre a las 19:00 en el Palau Macaya (Passeig de Sant joan, 108) de Barcelona.

Premis Piñol 2016Los premios fueron  entregados por el Sr. Ángel Font, director de Personas y Estrategia de la Fundació Bancària “la Caixa”, y por el Sr. Oriol Romances, presidente de la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur. Durante el acto el Sr. Joan Majó, ingeniero industrial y exministro, pronunció la conferencia: Contra la desigualdad: ¿regular el mercado o resdistribuir la renta?

marcozouvek-photos-30El premio a la innovación 2016 ha sido concedido a la cooperativa Central Parc: projecte Verdures solidàries i sostenibles “made in” Sant Boi . El objetivo del proyecto es facilitar la inserción social y laboral a través de la formación y ocupación de personas en situación de vulnerabilidad en la cooperativa. Se dedican a la recuperación de parcelas abandonadas o en desuso del Parque Agrario del Baix Llobregat y su puesta en valor a través de la producción y comercialización de verduras y hortalizas ecológicas. Central Parc aborda principalmente 2 problemáticas del municipio:  el aumento de personas en situación de vulnerabilidad, en riesgo o situación de exclusión social y el abandono de terrenos agrícolas y convierte estas problemáticas en oportunidades para generar riqueza, poniendo en valor los terrenos abandonados, recuperándolos para producir y comercializar verduras y hortalizas ecológicas, y generando a la vez ocupación para personas en situación de vulnerabilidad de nuestro municipio. Los beneficios generados por la cooperativa se reinverten en el mismo proyecto.

Premis Piñol 2016El premio a la mejor trayectoria 2016 ha sido para la Fundación Adsis. Este año esta Fundación celebra los 50 años de acción social en el territorio español y 33 años de trabajo contra la exclusión  y a favor de la integración laboral en Barcelona. La Fundación Adsis trabaja de forma integral a través de programas que van des de la prevención hasta la reinserción. Están presentes en todas las etapas de la vida, pero en especial en aquellas en las que las personas necesitan soporte sociolaboral, y específicamente entre los 16 y 30 años. Una de las claves para mantener un trabajo social durante 33 años ha sido la renovación de los programas para adaptarlos a las nuevas realidades y necesidades de los  barrios y beneficiarios, así como trabajar de la mano con otras organizaciones.La lucha de la entidad está orientada a hacer de la solidaridad un valor vivo en toda la organización y crear red con las familias, los vecinos, los centros educativos, otras entidades sociales y las empresas, con el convencimiento que sólo con la implicación de toda la sociedad se podrá cambiar el futuro de las personas más vulnerables.

Podéis ver todas las fotografías del acto aquí.[:]