2021 és l’any en el qual Acció Solidària Contra l’Atur compleix 40 anys des de la seva creació el mes de setembre de 1981.

Hem acabat el 2020, un any molt complicat com tothom sap i que, a més, ha fet créixer encara més les necessitats de les persones en exclusió social.

La nostra entitat ha estat abocada durant aquests 40 anys a crear més de 16.000 llocs de treball mitjançant el finançament d’iniciatives promogudes per persones en l’atur o amb treballs precaris.

Potser ens podríem sentir satisfets, però no és així. Estar en contacte amb aquests col·lectius ens fa més coneixedors i més conscients d’aquesta problemàtica i ens transmet un cert sentiment d’impotència. No obstant això, no dimitim de la nostra voluntat de persistir en la lluita.

Hem estat treballant junts durant quaranta anys per donar molta feina, i malauradament haurem de seguir en la lluita, perquè la situació social no solament no millora, sinó que està empitjorant cada vegada més. Però sortosament estem motivats pel suport que rebem de donants i amics. I per això “NO ENS ATURAREM”.

Però sortosament estem motivats pel suport que rebem de donants i amics. I per això “NO ENS ATURAREM”.

Aquest any 2020, amb tantes limitacions, ens hem hagut d’adaptar a unes condicions de treball inusuals i imprevistes, i lluny de posar el fre de mà, hem accelerat i hem portat endavant una campanya d’”aixequem les persianes” incrementant els ajuts a aquells beneficiaris condemnats a tancar el seu negoci incipient, el seu projecte.

Hem portat endavant la campanya ”aixequem les persianes”, incrementant els ajuts a aquells beneficiaris condemnats a tancar el seu negoci incipient.

Hem mantingut els habituals “Premis Piñol”, fent molts equilibris logístics, però hem aconseguit sortir-ne, i amb notable èxit. I entretant les nostres forces vives, enriquides per una renovació dels patrons de la fundació, han impulsat una revisió dels nostres objectius i marcat les línies estratègiques del nostre futur.

I dins d’aquesta tempesta, ens hem atrevit a demanar la Creu de Sant Jordi, amb prop de 200 suports que des d’aquí us agraïm. Esperem rebre el reconeixement desitjat de 40 anys treballant per donar molta feina. I a més estem preparant diverses accions que culminin el 40 aniversari, i així estar més preparats encara per fer 40 anys +…

I per si no n’hi ha prou, seguirem proclamant “NO ENS ATURAREM”.

Miquel Verdaguer
Secretari d’Acció Solidària Contra l’Atur