Sayd Asnaqui de Sabadell ens explica com consolida i amplia la Rostisseria Gourmet.

¿Quina és la situació de la Rostisseria?
Jo vaig començar amb les rostisseria a l’abril de 2018. Els primers mesos em va costar una mica arrencar, però després cada vegada ha anat millor. El negoci s’ha consolidat, i tinc un públic fidel que ve sempre a comprar.
El passat mes de desembre, en una inspecció periòdica de l’Ajuntament de Sabadell, va detectar algunes mancances en les instal·lacions de prevenció contra possibles incendis. Ara les he de realitzar, i a més vull millorar el negoci, posar una vitrina més, ja que no tinc prou espai per posar més plats i ampliar la carta. Tampoc em funciona bé la graella de pollastres.
El tancament per la pandèmia m’ha afectat bastant, el propietari de el local no m’ha rebaixat ni m’ha facilitat el pagament fraccionat de l’lloguer. He hagut de tancar per l’estat d’alarma i no he tingut cap tipus d’ingressos. He sol·licitat diverses ajudes. Quan vaig tornar a obrir, la rostisseria va arrencar amb força i esperem que es mantingui.

Quins passos has seguit per a la sol·licitud?
Primer vaig anar a  Vapor Llonch  a Sabadell, perquè m’ajudessin a fer el projecte de nou, i un estudi econòmic detallat. Un cop elaborat el pla d’empresa, em vaig dirigir ,per obtenir el finançament, directament a vosaltres. En cap moment m’he plantejat anar a la banca tradicional.

Qué és el més difícil d’emprendre?
El més difícil és ser conscient que entre 6 mesos i 1 any no tinguis guanys. Jo després del primer trimestre pensava en tancar el negoci, ja que no em donava diners. Just al quart mes va començar la corba a anar millor. Has de tenir paciència i treballar molt.

Vull agrair molt l’ajuda que donen des d’Acció Solidària Contra l’Atur a les persones emprenedores, ja que ens permeten començar un negoci, amb menys càrrega d’interessos.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 5.000 € a tornar en 36 mesos per ampliar el negoci. Amb aquest projecte es consolida 1 lloc de treball.

Si vols menjar per emportar, pots anar a:

Rostisseria Gourmet
C/ Sol i Pedrís, 8
SABADELL