David Bayod de Barcelona ha decidit emprendre amb KAMEO, una plataforma en línia de venda de productes electrònics. Ell mateix ens ho explica:
Com vas començar amb aquest projecte?
Tot va començar fa un any i mig, que tal com m’anaven les coses a la feina, havia de fer algun canvi, ja que no sóc jove, i havia de prendre alguna decisió per seguir dins del món laboral i en actiu.
Em vaig adonar que les persones del món “maker” tenen molta necessitat de components electrònics, i és un àmbit que està creixent molt. Aquí, a Espanya, no hi ha un accés a les compres directes, s’ha de comprar a l’estranger. Amb dos companys vam decidir fer una empresa, i que en 24-48 hores es pogués servir els productes amb un preu raonable.
Què és Kameo?
És una plataforma de venda en línia de components electrònics i informàtics. La meva idea és tenir una gran cartera de components. En aquests moments tinc 1.200-1.300 articles. Vam començar 3 socis, però ja fa 6-7 mesos que estic sol amb el projecte.
Quins passos has seguit per fer-lo realitat?
Si miro enrere, l’any 2012 vaig començar a anar a càpsules de Barcelona Activa, per estar al dia i formar-me. Vaig conèixer aquest servei que ofereix la ciutat.
Un cop vam iniciar el projecte, ho vam fer tot allà, el pla d’empresa, la creació de la societat, ens van assessorar i validar tot. En el moment la recerca de finançament, ens van parlar de la vostra fundació, ens va semblar una opció molt viable, i per això ens vam posar en contacte amb vosaltres. No he anat a la banca tradicional a buscar suport econòmic.
Què és el més difícil d’emprendre?
Per mi el més complicat és que vam començar tres socis, i cadascú s’ocupava d’una part del projecte, del que era especialista, i jo en concret m’havia d’encarregar del màrqueting i disseny, jo no en sabia res de vendes, i ara m’encarregar de compres i vendes. No en sabia res del món comercial, he hagut de fer cursos de formació i m’està funcionant. És el que pensava que em costaria més. El suport que podíem tenir entre els tres va desaparèixer i sort de la família que sempre m’ha ajudat.
També m’ha estat molt difícil la burocràcia, i tota la documentació que s’ha de presentar per tenir la societat, és complicat. Sort de la gestoria. T’has d’assessorar bé, i rebre suport en aquest àmbit, has de delegar. No podem entendre de tot, però sí que hem de tenir uns mínims coneixements.
Què els recomanaries a futures persones emprenedores?
Jo els diria que no facin cas de la por. Tot plegat dona molt vertigen i por, no saps a on t’estàs ficant. Tot just he arrencat, i començo a tenir la sensació que arribaran els fruits de la feina que estic fent. S’ha de treballar molt.
M’agradaria en un futur estar en un local, tenir un magatzem i persones treballant per mi. Vull que KAMEO sigui un negoci a on em senti a gust, i si puc donar feina a algú millor, i sobretot que si sentin bé.
Fer realitat aquest projecte m’ha suposat un canvi radical a la meva vida. El fet de no tenir res, de no saber si ingressaré diners, genera intranquil·litat, però espero en uns anys haver guanyat aquesta tranquil·litat.
Amb tot, una vegada presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 8.000 € per poder finançar la compra d’estoc. A retornar en 36 mesos. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.
Si us cal adquirir algun component electrònic, podeu anar a: KAMEO