Quan l’empresa a on treballava la Sílvia Trullàs va començar a tenir dificultats, ella es va replantejar el seu futur professional, i va estudiar diverses possibilitats. La Sílvia, ens explica el seu projecte:

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo sempre he treballat en el sector tèxtil. Donat que a l’empresa a on treballava hi havia dificultats, i degut a la meva edat, vaig obrir una petita botiga per vendre els productes de l’empresa a on estava. La botiga es trobava al mateix carrer que la botiga de roba Carli, coneixia i compartíem part de la clientela i la propietària em va proposar agafar el traspàs, ja que es volia jubilar. Vaig plantejar-m’ho molt seriosament. No començava des de zero, ja que estava al mateix barri, i a més la botiga ja disposava d’una clientela de molts anys. Després de fer els càlculs, analitzar els riscos i beneficis, vaig decidir tancar la botiga que tenia i amb els meus estalvis agafar el traspàs de la botiga Carli.

Com vas conèixer Acció Solidària Contra l’Atur?
He conegut la Fundació a través d’un familiar que fa molts anys que fa de voluntari, i ara ha vist realment com funciona. Demanar ajuda és difícil, és reconèixer que tu mateix no ho pots fer.

En què t’ha ajudat ASCA?
Donant-me l’oportunitat de tenir una feina, i seguir endavant amb la meva vida. M’han donat suport amb el projecte que he pensat, he dissenyat, i he apostat. Ho agraeixes molt.

Què ha estat el més difícil d’emprendre?
Per mi, a causa de la tipologia de negoci, el risc més gran, és que en el món del tèxtil has de comprar a un any vista, és a dir, sense saber com ha anat aquesta temporada, ja estic comprant gènere per l’any vinent. Per això, ara he demanat una ajuda a Acció Solidària Contra l’Atur, ja que em trobo que haig de pagar 25.000 € d’unes factures amb venciment al mes de desembre, ja que la col·lecció de l’estiu vinent ja l’he comprat, i només disposo d’una part dels diners.

Com veus el negoci d’aquí a 5 anys?
El veig totalment viable. Vaig començar el març del 2018 amb la temporada d’estiu, he fet petits canvis i he abaixat una mica els preus. Ha vingut una part de la clientela que ja tenia la botiga, però també clientes noves. Espero fidelitzar-les i consolidar-les.

Perquè creus que s’ha de col·laborar amb ASCA?
Perquè és molt important donar oportunitats. Tenir feina és vital, perquè si no com vivim? Què fem?, hem de tenir una feina digna per poder tenir una vida digna.

Que recomanaries a futurs emprenedors?
Quan s’emprèn és perquè tens clar que has de fer alguna cosa i canviar la teva vida laboral. El primer és que has d’apostar per tu mateix, creure en el projecte i en tu. Quan demanes ajuda, és que abans ja ho has pensat i calculat. El més important és la il·lusió, i les dificultats es van superant pel camí.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos de 12.000 €, per disposar de la liquidat que li falta i poder seguir amb el negoci i consolidar un lloc de feina.

Per tant, si voleu comprar roba per a dones, podeu anar a:

Roba Carli
C/ Hurtado 33
08022 – Barcelona