Francisco Javier Moyano de Vilafranca del Penedès ha decidit emprendre amb l’agència de viatges CTW COOL TRAVEL WORLD de turisme transformador i sostenible. Ell mateix ens ho explica:

Com vas començar amb aquest projecte?
Jo he treballat amb agències de viatges durant més de 30 anys. Durant unes vacances, vaig marxar a viure una experiència a Colòmbia durant un mes en un extracte 1, que són les faveles. El 6è extracte són les persones més riques. Vaig decidir desconnectar de tot, em calia, estava molt estressat, ja que jo viatjava arreu del món durant més de 200 dies a l’any.
Vaig allargar el mes i em vaig quedar allà vivint durant 11 mesos. Finalment em vaig quedar a viure a Colòmbia durant 7 anys i em vaig dedicar a treballar amb aspectes relacionats amb el turisme, és el que sé, rebia persones d’arreu del món, les orientava, vaig obrir un restaurant que ha sortit per diferents reportatges televisius, i també em vaig dedicar a la importació de vins, la meva gran passió.
Fa dos anys vaig tenir un fill i com la seguretat allà és molt precària, vaig decidir tornar a Barcelona. I ara m’he vist amb la necessitat de començar de nou. Una vegada aquí vaig decidir tornar als orígens, el turisme, però amb una fórmula diferent, ja que en aquesta anys la forma de viatjar ha canviat molt.

Què és CTW Cool Travel World?
Durant la meva experiència personal vaig descobrir que hi ha unes formes de fer i de viure que t’aporten molt a nivell personal. Em va transformar personalment. A partir d’aquesta experiència, i l’evolució de la forma de viatjar m’ha fet adonar que hi ha persones que busquen alguna cosa més que fer simplement turisme.
CTW COOL TRAVEL WORLD va més enllà de l’experiència turística i busca una transformació personal. Vull fer una agència de viatges sostenible i transformadora, ajudar a terceres persones, ja que una part de l’import del viatge s’aporta a les economies locals socials. Intento concentrar en un viatge de 10-15 dies aquest tipus d’experiències, que va més enllà del turisme, es fa una transformació personal i es contribueix a la societat, participes pintant una casa, col·laborant en alguna tasca local, etc.

Quins passos has seguit per fer-lo realitat?
Primer em vaig començar a capacitar-me per actualitzar-me, vaig fer formació en màrqueting digital, edició de vídeos, actualització en noves tecnologies, i em vaig apuntar a tot el que m’oferia Vilafranca del Penedès. Vaig estar 1 any. Aleshores vaig fer un pla d’empresa amb la Mancomunitat de Municipis de l’Alt Penedès. El SOC, em va comentar que per rebre recolzament i suport econòmic em posés en contacte amb vosaltres. He anat a la banca tradicional, però com he estat set anys vivint a l’estranger, no disposava de rendes econòmiques aquí i no servia la documentació que tenia. Jo he aconseguit reunir un 75% del capital que em cal per arrencar, però em falta una part.

Què és el més difícil d’emprendre?
El més difícil és estar segur de que el projecte serà viable, Les idees en paper sempre són perfectes, però jo m’havia de demostrar que era viable i fiable. L’objectiu es tenir un lloc de feina, però també aportar a societats del tercer món.

Què els recomanaries a futures persones emprenedores?
Primer els diria que tinguin molta il·lusió, segon molta perseverança, tercer acceptar els NO, se’n trobaran molts, i quart començar una altre cop pel punt 1. Sobretot i per sobre d’aquests punts, s’ha de tenir sentit comú i tocar de peus a terra.
Jo he comentat el meu projecte amb moltes persones, sobretot persones conegudes del sector, i a partir d’aquí també m’han sortit moltes opinions que m’han enriquit. També s’ha de fer un pla d’empresa profund, seriós, ben documentat i ben treballat.
Acció Solidària Contra l’Atur és una fundació vital, que arriba a on no arriben la resta, la banca no t’ajuda, i ja no parlem de fiadors. Els que hem estat expatriats, no som ni d’aquí ni d’allà. Trobar un lloc a on confiïn en tu, en el teu projecte és necessari. La vostra fundació és bàsica, doneu un recolzament que els canals tradicionals no fan. A més també m’heu acabat de fer aportacions al pla d’empresa.

Fer realitat aquest projecte m’ha suposat satisfacció i motivació. Jo treballaré sol, però contractaré a altres professionals per fer el màrqueting, i altres suports que em calen.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 7.665,35  a retornar en 36 mesos per pagar a DIT GESTION per a la tramitació de la llicència de viatges majorista/minorista, la pertenència al grup de gestió , la instal·lació  i anualitat de la pantalla GDS Amadeus i l’adaptació al reglament de protecció de dades. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si voleu fer un viatge, i aportar una mica al mateix, podeu anar a:

CTW COOL TRAVEL WORLD
xamoib@gmail.com
Vilafranca del Penedès – 08720