En Manel de Tarragona ha decidit emprendre amb La Granja – Cafeteria La Panera. Ell mateix ens ho explica:

Com vas començar amb aquest projecte?
La meva família sempre ha tingut negocis propis i jo sempre tenia al cap establir-me pel meu compte, però mai m’havia atrevit, ja que sempre ho he considerat arriscat. He estat durant 20 anys treballant com encarregat en una empresa i he anat progressant dins de la mateixa feina. Jo, arran de la meva feina i esforç, he crescut dins de l’empresa.
En un moment de reestructuració de l’empresa, em volien modificar molt les condicions laborals i econòmiques, i finalment em van acomiadar. Em vaig quedar a l’atur.
Un cop a l’atur, decideixo tornar a començar i establir-me pel meu compte. L’acomiadament va ser el punt d’inflexió per decidir emprendre. Tenia uns estalvis, la indemnització de l’acomiadament i els diners l’atur.

Què és la Granja Cafeteria La Panera?
És una granja-cafeteria en un barri de Tarragona on hi ha molta vida, està a prop d’escoles, molt ben situada, té molt moviment, i és un ambient molt  familiar i de barri. La clientela és fixa, i està molt ben cuidada.

 “A partir d’ara seré l’únic responsable de totes les meves decisions i de les seves conseqüències.”

Quins passos has seguit per fer-lo realitat?
Primer vaig analitzar el que sabia fer i com,a part de la feina d’encarregat que he desenvolupat, tenia experiència en l’àmbit de l’hostaleria, vaig decidir-me fer un canvi, i emprendre amb una cafeteria. Per una companya, vaig posar-me en contacte amb Reempresa i un cop allà, analitzant les meves capacitats i necessitats, vaig apronfundir en l’estudi de 3 cafeteries, i finalment vaig decidir agafar el traspàs de la Granja-Cafeteria La Panera.
Per finançar-me disposava d’alguns estalvis, vaig capitalitzar l’atur, però així i tot, em calia una mica més d’ajuda econòmica i des de Reempresa em van parlar de la vostra Fundació.

Què és el més difícil d’emprendre?
Per a mi, el més complicat d’emprendre és la responsabilitat. Tu ets l’administratiu, el treballador, el gestor, el responsable de recursos humans, etc. Has de ser molt polivalent i no tenir por de treballar moltes hores. Fins ara he treballat per compte d’altri i he donat part de mi, he acatat les ordres de treball que decidia l’empresa. Ara tot ho donaré pel meu negoci, i seré responsable de totes les meves decisions i de les seves conseqüències.

Què els recomanaries a futures persones emprenedores?
Jo els recomanaria disposar d’estalvis, ja que els primers mesos no hi haurà beneficis, i calen recursos econòmics per viure. S’ha de tenir molta capacitat d’esforç, ja que s’han de treballar moltes hores, i sobretot tenir iniciativa i il·lusió pel projecte.

Com veus La Panera d’aquí a 5 anys?
Espero continuar amb el negoci, no cremar-me per l’exigència d’hores de treball i dedicació com li ha passat a la cedent. Espero arribar a jubilar-me amb aquesta granja.

Fer realitat aquest projecte m’ha suposat poder establir-me pel meu compte Estic content, i amb ganes d’anar a incorporant petits canvis en el negoci, per fer-lo més meu, però a la vegada respectant el que l’antiga propietària feia i el que espera la clientela.

Amb tot, una vegada presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat del projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 7.000 € a retornar en 36 mesos per adquirir i actualitzar diferents estris. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si voleu prendre algun cafè, entrepà o pasta, podeu anar a:

Granja Cafeteria La Panera
Pin i Soler, baixos 5
43002 TARRAGONA