[:CA]febrer-AjudemEntrevistem a en Luis que va començar a actuar com a voluntari a Acció Solidària Contra l’Atur al desembre de 2013. Participa a la taula d’avaluadors de projectes d’emprenedors que sol·liciten préstecs sense interès amb la finalitat de donar suport a la creació de llocs de treball. 

  • Com ho fan?

Cada setmana ens reunim per debatre les sol·licituds de préstecs sense interès que arriben a ASCA i que tenen com objectiu la creació de llocs de treball. Per exemple, una sol·licitud d’un préstec per a la compra d’una furgoneta que permeti realitzar a un lampista a l’atur treballs de reparació a domicili per compte d’una asseguradors, o bé, una altre per a la construcció d’un nou lloc de venda de fruites o verdures en un mercat municipal per part d’una persona que ha treballat com a dependent durant 10 anys a la Boqueria i que ara s’ha quedat a l’atur per la baixada de vendes.

En aquestes reunions setmanals s’assignen cada una de les diferents sol·licituds a cada un dels membres de la taula avaluadora (som una dotzena) per a què contacti amb el peticionari, estudiï la viabilitat del cas i proposi a la taula la concessió o no del préstec sense interès sol·licitat.

  • Perquè col·labora amb ASCA?

Estic en una etapa de la meva vida (tinc quasi 72 anys) en la que disposo de temps suficient, així com d’experiència professional. Penso que utilitzar els meus coneixements i el meu temps per ajudar, encara que sigui modestament, a pal·liar el problema de l’atur val la pena. La manca de llocs de treball és un dels problemes claus del nostre país. Fer tota aquesta tasca m’aporta la satisfacció del deure complert.

  • Col·labora amb altres entitats?

Encara sóc membre d’un consell d’administració d’una empresa privada, i també he sol·licitat l’admissió a una entitat similar a ASCA.

  • Què creu que en pensen de la seva tasca?

Que val la pena l’esforç i la dedicació que requereix. Estic molt satisfet.

 

Moltes gràcies per tot Luis!

 [:]