Andrea Dennyse Angel de Barcelona ha decidit emprendre i ha obert Anietta, ella mateixa ens ho explica:

Com vas començar aquest projecte?
Jo treballava de cambrera i em vaig quedar sense feina amb el primer estat d’alarma de la COVID. Vaig estar mirant com podria reincorporar al món laboral, i com ja tenia idea tenir el meu propi negoci, vaig pensar que havia arribat el moment. El COVID em va empènyer a fer-ho, vaig saber que havia arribat el moment d’emprendre.
Ara mateix estem vivint una època complexa i crec que s’ha d’avançar i anar cap endavant. Jo tenia dues opcions o seguir buscant feina en un sector que actualment no ofereix res, o bé emprendre, i vaig optar pel segon, vaig veure clar que en el sector de l’alimentació hi havia una oportunitat laboral. No em volia quedar a casa esperant. Tot arriba, tot passa, tot canvia.

Què és Anietta?
És una botiga especialitzada en productes d’alimentació italians de primera qualitat, exportats. Tinc productes de totes les regions d’Itàlia. Conec la gastronomia italiana, perquè vaig estar 12 anys casada amb un noi de Pugliese.
He establert col·laboracions amb altres persones i cada mes es farà en el local, petites exposicions gratuïtes d’artistes, a més a més hi ha una clienta que elabora pastissons i una amiga que dona classes d’italià. Vull que el meu negoci aporti una mica més, i dedicaré un percentatge dels beneficis a causes socials.
Em diferencio de la competència, perquè a L’Anietta no sols hi hauran productes italians, sino que hi haurà un valor afegit: el positivisme que puc trasmetre,  malgrat les circumstàncies un és el creador del seu destí.

Quins passos has seguit per poder obrir el negoci?
Coneixia Barcelona Activa ja que sempre he fet molts cursos ja que tenia idea d’emprendre. Durant l’estat d’alarma vaig seguir formant-me i vaig començar a escriure el projecte amb Barcelona Activa.
Vaig haver de contactar amb serveis socials ja que durant tres mesos no vaig cobrar l’atur i vaig necessitar la seva ajuda temporalment. Des d’allà em van enviar a la Creu Roja, i un cop amb ells em van dir que per obtenir finançament fora a PIMEC. Vaig poder capitalitzar l’atur, però em vaig adonar que no disposava de prou diners, i vaig anar a la banca tradicional, però al no tenir recursos no em van ajudar. Des de PIMEC em van derivar a la vostra fundació per obtenir el finançament.
Quan vaig presentar el projecte a Acció Solidària Contra l’Atur, jo no coneixia la fundació. Em va semblar una bona opció ja que moltes persones tenen por a emprendre, i trobar una entitat que t’ajuden econòmicament, només estudiant el meu projecte, però sense conèixer-me gairebé personalment, ho trobo excel·lent ja que confien en el meu projecte. M’he sentit recolzada, i m’ha ajudat molt.

Què és els més complicat d’emprendre?
El més difícil és donar-te a conèixer. Jo confio en el meu projecte, ho tinc tot muntat, però és complex donar-te a conèixer als clients. Has de satisfer-los, conèixer-los i avançar a poc a poc.
Has de ser conscient que a l’emprendre ho has de fer tot en el negoci: netejar, gestionar, atendre, fer comandes, etc.

Què recomendaries a persones que volen emprendre?
Jo els diria que facin realitat el seu somni laboral. Tot i que pot passar que es deixen portar i no saben ni el somni laboral que tenen. Jo sempre he treballat com a cambrera per a diferents empreses, i crec que sempre he treballat bé, he gestionat locals, personal i confio en el meu potencial. Per això vaig decidir deixar de complir els somnis d’una altra persona i emprendre amb el meu propi somni. Els inicis no són fàcils, però s’ha de confiar en un mateix.
Ara mateix tinc uns sentiments trobats, molt emoció i alegria per haver complert el meu somni, però alhora tinc por de si arribaré a final de mes i si vaig a cobrir les despeses. Són sentiments normals, has de tenir actitud i confiar en tu i en el projecte.

Firma del proyecto

Firma del proyecto

Com veus el teu negocio en 2-3 anys?
Jo crec molt en el meu projecte, i crec que estarà molt bé. A la llarga vull convertir Anietta en una marca, que generi els seus propis productes per a nínxols específics de la població. Espero tenir més locals i generar ocupació, jo treballo dur i m’esforço molt per aconseguir-ho cada dia, és un aprenentatge constant, i estic contenta dels èxits que vaig tenint i dels que vindran.

Amb tot, un cop presentat el cas a la taula de projectes d’Acció Solidària Contra l’Atur i donat el vistiplau a la viabilitat de el projecte, hem acordat concedir un préstec sense interessos 6.000 € a tornar en 36 mesos per tenir circulant, adquirir una nevera i millorar la WEB. Amb aquest projecte es crea 1 lloc de treball.

Si vols adquirir productes d’alimentació italians, pots anar a:

Anietta
C/ Londres 37 – 08029 Barcelona