2015_05_Article_PilarCrisi, desigualtats, precarietat laboral, atur, famílies desestructurades, persones que pateixen…, això esta passant aquí a casa nostra, en el ple segle XXI, quan semblava que havíem adquirit unes quotes de benestar que mai tindrien fi, que serien per sempre. És la crisi de les pitjors dels últims temps, per moltes causes diverses.

¿És culpa, dels bancs, dels dirigents, dels corruptes, o de tots plegats? No serà, que hem posat com a bé suprem el diners, els béns materials i el sempre voler més?

Sense oblidar el que fa falta per tenir una vida digna per a tothom, no hauríem de canviar l’objectiu? No seria important en comptes de voler posseir tant, gaudir d’un passeig amb un amic, d’una xerrada amb el fill, de la companyia de l’àvia que tant ens pots ensenyar,  d’un dia de sol, d’un llibre que ens obre horitzons, d’una música que ens fa vibra i… Potser si féssim aquest esforç, no tindríem una vida diferent, més humana, més rica, més senzilla, més propera…?

Pilar Mercadé

 

2015_05_Article_PilarCrisis, desigualdades, precariedad laboral, paro, familias desestructuradas, personas que sufren, esto está pasando aquí en nuestro país, en el pleno siglo XXI, cuando parecía que habíamos adquirido unas cuotas de bienestar que nunca tendrían fin, que serían para siempre. Es la crisis de las peores de los últimos tiempos, por muchas causas diversas.

¿Es culpa, de los bancos, de los dirigentes, de los corruptos, o de todos juntos? No será, ¿que hemos puesto como bien supremo el dinero, los bienes materiales y el siempre querer más?

Sin olvidar lo que hace falta para tener una vida digna para todos, no deberíamos cambiar el objetivo? No sería importante en vez de querer poseer tanto, disfrutar de un paseo con un amigo, de una charla con el hijo, de la compañía de la abuela que tanto nos puedes enseñar, de un día de sol, de un libro que nos abre horizontes, de una música que nos hace vibra y … Quizá si hiciéramos este esfuerzo, ¿no tendríamos una vida diferente, más humana, más rica, más sencilla, más cercana …?

Pilar Mercadé