[:CA]El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix (FSSV), el programa de préstecs sense interessos per a persones amb pocs recursos de la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), arriba als tres milions d’euros concedits en 18 anys. El Fons Social, format per una vintena de socis, ha ajudat des de la seva creació l’any 1998 un total de 2.263 unitats familiars amb una mitjana de préstec de 1.300 euros per família i un percentatge de morositat inferior al 6%.

El col·lectiu valldoreixwhatsapp-image-2016-11-14-at-19-17-24enc neix arran de la iniciativa de Maria Antònia Gili d’ajudar una persona amb problemes econòmics. A partir d’aquí, el projecte va anar creixent rebent suports i prestant diners a més persones. El 2006 la xifra acumulada de préstecs va arribar al milió d’euros i el 2011 es van comptabilitzar els dos milions. El perfil de les persones que s’han beneficiat dels seus prèstecs són, majoritàriament, nouvinguts.

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix ha organitzat el 14/11/2016 una trobada amb socis, donants, col·laboradors i voluntaris actuals i històrics a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès.[:es]El Fondo Social Sant Cugat-Valldoreix (FSSV), el programa de préstamos sin intereses para personas con pocos recursos de la Fundación Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA), llega a los tres millones de euros concedidos en 18 años. El Fondo Social, formado por una veintena de socios, ha ayudado desde su creación en 1998 un total de 2.263 unidades familiares con un promedio de préstamo de 1.300 euros por familia y un porcentaje de morosidad inferior al 6%.

whatsapp-image-2016-11-14-at-19-17-24El colectivo nace a raíz de la iniciativa de María Antonia Gili de ayudar a una persona con problemas económicos. A partir de aquí, el proyecto fue creciendo recibiendo apoyos y prestando dinero a más personas. En 2006 la cifra acumulada de préstamos alcanzó el millón de euros y en 2011 se contabilizaron los dos millones. El perfil de las personas que se han beneficiado de sus préstamos son, mayoritariamente, recién llegados.

El Fondo Social Sant Cugat-Valldoreix ha organizado el 14/11/2016 un encuentro con socios, donantes, colaboradores y voluntarios actuales e históricos en la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallés[:]