[:CA]Entrevistem a en Miquel Verdaguer que va començar a actuar com a voluntari a Acció Solidària Contra l’Atur al juliol del 2009. Primer va participar a la taula d’avaluadors de projectes d’emprenedors que sol·liciten préstecs sense interès. Després, al gener del 2013, s’incorpora al Consell Executiu d’ASCA, i ara també forma part del Consell Directiu i recentment ha estat nomenat patró. Des dels inicis ha ajudat en el tema de sol·licituds i justificació de les  subvencions. Les tasques que duu a terme ho fa entre reunions a la Fundació, contactes personals amb emprenedors i feina des de casa

  • Perquè col·labora amb ASCA?

Vaig descobrir que potser jo podria ser útil als aturats que volien muntar empreses, tenint present de que a part de la meva experiència professional al món de l’empresa, he estat donant cursos de viabilitat a comerciants i per això vaig decidir col·laborar amb Acció Solidària Contra l’Atur. Amb aquesta col·laboració em sento útil, i intento ajudar en les persones emprenedores que intenten sortir de l’atur.

  • Col·labora amb altres Entitats / Fundacions?

Sí, des de l’any 2002 també col·laboro molt activament en la gestió d’una Fundació dedicada a l’ensenyament i educació mitjançant diferents escoles que acullen alumnes amb dificultats econòmiques  i amb minusvalies.

  • Què creu que en pensen de la seva tasca?

Penso que la meva tasca no és gaire fàcil, ja que hi ha vegades que una actuació  des de la visió empresarial, pot xocar amb la concepció social o bé amb les resiliències dels més veterans de la Fundació.  A més, la cohesió entre voluntaris, entre tots ells i amb els no voluntaris, hi ha cops que es fa difícil i fins i tot, a vegades és una mica incòmode. Però tot plegat m’aporta molt més del que em treu.

  • Perquè ASCA necessita col·laboradors?

Una Fundació com ASCA ha pogut funcionar gràcies a molts col·laboradors a diferents nivells: econòmics, donants, i persones que treballen activament com a voluntaris. Sense aquestes col·laboracions, ASCA no existiria. Cal, doncs, seguir alimentant a ASCA en aquests dos nivells, sobretot en l’aspecte econòmic que s’està debilitant progressivament. Col·laborar requereix una implicació però cadascú la pot fer a la seva mida. Sense implicació, ens enganyem i es pot perdre la qualitat de la Fundació.

Moltes gràcies per tot Miquel!

 [:]