S’han fet a Barcelona unes jornades organitzades per Acción Contra el Hambre, amb l’objectiu de donar suport a les persones que volen emprendre. Durant dos dies les persones emprenedores que ja tenen pensat el seu projecte, durant 24 h. tenen l’oportunitat de fer una tallers teòrics i pràctics, per elaborar el seu pla de negoci i el seu pla financer. Aquests tallers estan impartits per tècnics que els assessoren i ajuden en tot moment.
En l’edició celebrada de #Emprende24 a Barcelona el 13 i 14 de març de 2019, es van presentar un total de 28 projectes, dels quals es van preseleccionar per a la fase final 10. Aquests projectes són els que el jurat va haver de valorar per decidir a quins donava els 8.000€ dels Premis per iniciar els projectes.
El jurat estava format per 5 persones, una per a cada una d’aquestes entitats: Tandem Social, Microbank, ACEDE, Acció Contra el hambre i Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA). Montse Guinovart, voluntària de la Taula de projectes d’ASCA, va ser la representant de la nostra Fundació.
Cada emprenedor disposava de 3 minuts per exposar el seu projecte davant del jurat. Les presentacions eren teòriques i molt interessants. La majoria de projectes es centraven amb els temes de reciclatge, consciència ecològica, innovació, persones amb exclusió social, i violència de gènere.
Els guanyadors dels premis varen ser:
- Projecte de fer roba d’alta costura a mida. Ho farien a partir de roba rebuda per donacions i de reciclatge. L’objectiu es tenir roba de qualitat, a mida i a bon preu.
- Projecte d’agència de viatges per dones que volen viatjar soles per poder donar seguretat. El seu acrònim es SAFE (Seguretat, Alternativa, Flexibilitat i Easy). Els destins són països amb potencial econòmic però que han sofert alguna catàstrofe natural.
- Projecte per elaborar soles de sabates esportives amb 3D, amb material reciclat.
- Projecte per solucionar el turisme de masses. Ofereixen fer rutes diferents, poc convencionals i amb guies oficials tenint en compte les persones amb alguna minusvàlua.
- Projecte que a través del reciclatge de plàstics es facin fer bosses de cotó, contractant persones que estiguin amb risc d’exclusió laboral.
Ha estat una gran experiència poder participar com membres del jurat d’aquests Premis. Desitgem que tots els projectes avancin, i aconsegueixen fer-se realitat!