[:CA]2014_02_13_Debilitat_FortalesaMalgrat la difícil  situació que estem vivint en el país en general, i molt especialment a les entitats sense afany de lucre, Acció Solidaria contra l’Atur va caminant amb passos ferms i decidits. Les subvencions van a la baixa, els donatius són de menys quantia i el número de subscriptors no creixen. Els governats ens diuen que la crisi ja ha tocat fons, que hi ha brots verds i indicis d’esperança. Els ciutadans, el poble ras, nosaltres, encara no ho percebem. Hi ha moltes famílies que els costa molt arribar a fi de mes, els desnonaments continuen, i com encara no hi ha reactivació econòmica no es crea ocupació.

Fa pocs dies vàrem veure als mitjans de comunicació que el nombre d’aturats havia baixat, però no serà, que quant les persones acaben el subsidi ja no s’apunten a les oficines de col·locació? Principalment els joves, troben útil formar part d’un registre per trobar feina? A més a més, els contractes més habituals són precaris i a temps parcial.

Per tot això, Acció Solidaria contra l’Atur, té més sentit que mai. La seva missió i objectiu d’estar al costat dels aturats, és cada cop més necessària. Malgrat el desànim general, hi ha persones que busquen la seva última oportunitat per crear el seu lloc de feina. Són persones valentes amb idees, però que al no tenir garanties econòmiques, no poden optar al crèdit convencional, i menys en aquests temps a on l’aixeta dels bancs està tancada quasi per a tothom.

Aquestes persones, ja sigui per crear un petit negoci d’autocupació, o, a través d’una cooperativa o un altre fórmula comercial, presenten a ASCA els seus projectes, que un cop avaluats, si tenen vies de continuïtat, se’ls concedeix un préstec sense interès. Cada dia ens arriben més projectes i això, és un motiu d’esperança. Són nous temps que hem d’afrontar, fent de la debilitat una fortalesa. Anem cap una societat diferent, a on serem més pobres, però si que, les idees, el treball ben fet, la qualitat i la constància seran uns valors en alça. Per això volem que cada dia ens arribin més projectes a la Fundació, que es tradueixen en persones que volen crear el seu lloc de treball i en últim terme, lluiten per a la seva dignitat. No tenir feina, a més de la desfeta personal i familiar, deixa al que ho pateix, al marge d’una societat que l’exclou quant no ets com els altres.

Des del Noticies d’aquest trimestre, volem animar a tots aquells que es trobin a l’atur i tinguin una idea de negoci, que ens portin el seu projecte, l’estudiarem i si veiem possibilitats de consolidació, els atorgarem el préstec sense interès que necessitin per portar-lo a terme.

A Acció Solidaria contra l’Atur continuarem ajudant amb esforç, ànim i il·lusió a les  persones que volen crear el seu lloc de treball. Endavant, emprenedors![:]