El Poblenou de Barcelona compta, des del passat 27 de juny, amb el nou centre gestor de residus tecnològics al Poblenou de Trinijove. que ha estat en part finançat per Acció Solidària Contra l’Atur amb 75.000 euros mitjançant un préstec sense interessos. L’objectiu de la iniciativa és afavorir l’ocupació, l’economia verda i la formació. En Miquel Vila vicepresident de la Fundació va assistir a la inauguració.

Trinijove, que té experiència en la recollida de residus oferint feina a joves amb dificultats, ara s’obre a aquesta nova branca de recollida, reutilització i tractament d’aparells de tecnologia i a la formació de professionals en el camp d’ordinadors usats.

El centre es troba al carrer Pujades 97, en una antiga fabrica catalogada, rehabilitada i cedida per l’Ajuntament de Barcelona a Trinijove, el nou centre, segons va destacar l’alcaldessa de la ciutat Ada Colau el dia de la inauguració, “és molt més que un projecte i un equipament perquè va més enllà de les seves parets i multiplica la seva acció mitjançant la promoció del reciclatge amb finalitats socials”. La nau industrial modernista té més de 600 m quadrats de superfície. La meitat de l’espai es destinarà a l’àrea de gestió de residus tecnològics, i l’altra meitat a l’àrea de formació i l’espai docent.

Des d’Acció Solidària Contra l’Atur ens satisfà molt haver pogut col·laborar amb la posada en marxa d’aquest projecte ja que, a banda de generar 10 llocs de treball directes relacionats amb el reciclatge per a joves en risc d’exclusió social,  desenvoluparà diferents activitats orientades a la formació per millorar l’ocupació de joves d’entre 16 i 25 anys i altres col·lectius vulnerables derivats dels serveis socials del districte. S’espera formar a 45 professionals a l’any.

En aquest sentit, Trinijove continuarà la seva col·laboració amb el programa Incorpora de “la Caixa” (del qual n’és el coordinador a Barcelona), gràcies al qual aquests col·lectius rebran formació tècnica, de competències, actitud i pràctiques no laborables a mida de les empreses per tal d’afavorir les seves possibilitats de contractació.