[:CA]A vegades les idees neixen a partir d’un impuls extern. En el cas de Boolino, el punt de partida era la venda de Librerías Bertrand, un projecte d’una cadena de llibreries que l’Sven Huber i el Toni Montserrat de Barcelona havien desenvolupat per a Bertelsmann. Com a conseqüència directa de la venda, l’Sven i el Toni es van trobar de sobte sense projecte professional  i havien de reorientar la seva carrera professional.

Al final d’un procés analític i creatiu, el desembre de 2011 neix Boolino, el que avui és la plataforma online més gran d’Espanya de llibres infantils i juvenils, amb l’objectiu principal de fomentar la lectura infantil. Des de l’inici, el projecte es basa en tres pilars motivacionals que el fan únic, fins i tot a escala internacional: experiència, rellevància personal i impacte social.

Els dos fundadors portaven més de deu anys treballant en el sector editorial, coneixent-lo a més a més des de diferents punts: des de la creació editorial fins als diferents canals de distribució, com la venda directa, el canal de llibreries i la venda online. A més Tant l’Sven com el Toni tenen nens petits i coneixen per tant el món dels llibres i de la lectura infantil de primera mà com a pares.

Durant els darrers dos anys i mig, Boolino ha aconseguit posicionar-se en un sector més aviat tradicional, desenvolupant un model de negoci que combina serveis per a les editorial amb serveis i productes per a pares i famílies que volen fomentar la lectura a casa. Per al sector editorial, Boolino està creant un canal de comunicació online cap als pares que els permetrà promocionar els seus llibres i novetats de forma segmentada i rendible.

A més a més, està desenvolupant productes innovadors com My little book box, una caixa de foment de la lectura en família per a nens de fins a vuit anys que combina la lectura amb manualitats i jocs.

Ara mateix, Boolino ja està preparant el seu salt cap als primers mercats internacionals, i són els EUA, Anglaterra i Alemanya els primers països on es llençarà la plataforma abans de final d’any.

Aquest projecte s’ha fet realitat gràcies a un préstec extraordinari sense interès d’Acció Solidària Contra l’Atur de l’any 2012, a les inversions dels seus fundadors i a altres préstecs.Amb aquest projecte es crearan 8 llocs de treball.

Podeu veure a aquí el reportatge del Notícies, i aquí una notícia apareguda a La Vanguardia el 03/09/2016.

Sort i força amb el projecte!

 [:]