Anna Mora de La Cassola de l’Ana de Santa Perpètua de la Mogoda, ens explica com ha viscut la pandèmia de la COVID-19 i com ha afectat el seu negoci.

Com funcionava La Cassola de l’Ana?
Vaig començar amb el negoci, al mes d’abril de 2019. Anava bé, el mes de febrer, com a altres negocis, hi havia la baixada de Nadal, però al març ens començàvem a recuperar.

Com t’ha afectat la pandèmia de la COVID-19?
El mateix dia 13 de març, que deien que tancaria tot però encara no s’havia fet, va passar la policia local i em van dir que havia de tancar. A les 15 h. vaig tancar el negoci. Al cap d’uns dies em vaig assabentar que hi havia un altre negoci igual al poble obert, i vaig intentar esbrinar perquè no em deixaven obrir a mi. Finalment després de parlar amb els assessors de comerç del poble, al cap d’un mes em van dir que podia obrir però només per entregar encàrrecs. Vaig començar a fer-ho així. Vaig estar tot un mes sense cap mena d’ingressos. A partir de la fase 1 vaig obrir seguint amb les normatives.
En el moment del tancament, em vaig trobar amb tot el menjar fresc previst pel cap de setmana comprat i emmagatzemat A més durant el període de tancament se’n va anar la llum i se’m va fer malbé tot el que tenia a les neveres. En tornar no podia obrir la porta, ja que es va espatllar el sistema s’havia espatllat.
Durant dos mesos m’he acollit a l´ajuda de prestació extraordinària per cessament d´activitat als autònoms i he rebut   631 euros mensuals, però igualment havia de pagar els autònoms. També vaig poder aplaçar alguns pagaments i sobretot el del lloguer del local. En aquest cas m’ha ajudat molt. Ha estat complicat sobreviure, sobretot per la incertesa i pel fet de no tenir ingressos i haver d’afrontar pagaments.

Què t’ha representat l’ajuda #aixequempersianes d’ASCA?
Amb l’ajuda extraordinària de 2.000 € que hem rebut d’Acció Solidària Contra l’Atur he pogut arreglar el sistema elèctric. Si nó hagués rebut aquests diners, no hagués pogut reobrir ja que, no disposava d’estalvis per afrontar la reparació de la porta.

Ara que ja porto uns dies oberta sembla que vagi recuperant la confiança de la clientela. Durant les dues primeres setmanes va haver-hi com una explosió de clientela, però després va haver-hi una baixada molt important. Ara estem per sota del que era normal, però esperem recuperar-nos.

Per tant, si voleu menjar per emportar, podeu anar a:

La Cassola de l’Ana
Plaça de Can Folguera 71
08130 – Santa Perpètua de la Mogoda